Ma-Gosia

Ma-Gosia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 131]

Ogórki musztardowo - chrzanowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Jeszcze jedna wersja pysznych ogórków

Ogórki musztardowo - chrzanowe

Składniki:

Ogórki musztardowo - chrzanowe

 

  • Ogórki;
  • 1 l wody;
  • 1 szklanka octu;
  • 1 szklanka cukru;
  • 3 płaskie łyżki soli;
  • 6 łyżek musztardy chrzanowej (ja używam Kamis)
  • Liść laurowy, ziele angielskie;

 

 

 

Sposób przygotowania:

Ogórki musztardowo - chrzanowe
Ogórki obrać ze skórki, podzielić na ćwiartki.
Zalewa:
Wodę z solą, cukrem, octem, zielem angielskim i liściem laurowym zagotować. Dodać musztardę chrzanową. Dobrze wymieszać.
Gorącą zalewą zalać ogórki ciasno ułożone w słoikach. Pasteryzować ok. 10 min.

Tagi:

ogórki