anetkamisia

anetkamisia

Kucharz
[Przepisów: 27]

Ogórki po meksykańsku

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Ogóreczki są ostro - słodkie..... super jako przystawka na imprezy...Jedyny minus to długo się je robi....

Ogórki po meksykańsku

Składniki:

Ogórki po meksykańsku

 

  • 2 1/2 kg ogórków,
  • 4 łyżki soli,
  • 2 łyżki sproszkowane chilli,
  • 2 główki czosnku,
  • 8 łyżek oleju,
  • 1 1/2 szklanki octu
  • 60 dag cukru

Sposób przygotowania:

Ogórki po meksykańsku
Ogórki - odciąć dupki i pokroić w słupki. Posypać 4 łyżkami soli wymieszać. Ogórki odstawić na 6 godzin, Po tym czasie odlać wodę. Posypać 2 łyżkami chilli, dodać 2 główki czosnku drobno posiekanego, wymieszać. Zagotować 8 łyżek oleju i wlać gorący na ogórki. 1 1/2 szklanki octu i 60 dag cukru zagotować i gorący zalać ogórki. Wymieszać i odstawić na 12 godzin. Odlać sos. Ogórki powkładać do słoików i zalać sosem. Zakręcić. Gotować 4 minuty od zagotowania wody....

Tagi:

ogórki