ewelina198590

ewelina198590

Kucharz
[Przepisów: 3]

Ogórki po Żudowsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

ogórki po żydowsku najlepsze do obiadu

Ogórki po  Żudowsku

Składniki:

Ogórki po Żudowsku

 

Sposób przygotowania:

Ogórki po Żudowsku
Małe ogórki obrać, posolić pozostawić na 2 godz. Do słoiczków – koper zielony (małe gałązki), czosnek, 2 angielskie ziela, pieprz czarny, gorczycę, trochę marchewki w kostkę, cebulę w talarki, liść laurowy.

Zalewa
4 szkl. Wody
1 szkl. Cukru
1 szkl. Octu
1 łyżeczka soli
Wszystko zagotować. Zalać ułożone ogórki, pasteryzować 10-15 min.

Tagi:

ogórki