goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Ogórki tarte do zupy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Niezastąpione do zupy ogórkowej

Ogórki tarte do zupy Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Ogórki tarte do zupy

 

 

Sposób przygotowania:

Ogórki tarte do zupy
Ogórki ścieramy na tarce o grubych oczkach, nie obieramy.  Przekładamy je do słoików. Do każdego dajemy po ząbku czosnku, kawałek korzenia chrzanu, kwiat kopru. Przygotowujemy zalewę (solankę). Wodą zagotowujemy z solą a następnie studzimy (na 1 l wody dodajemy 2 łyżki soli). Uzupełniamy słoik solanką. Zakręcamy.
Ogórki tarte do zupy
Nieobrane ze skórki ogórki ścieramy na grubje tarce

Tagi:

ogórki