Sposób przygotowania:
Ogórki w musztardowej marynacie
Ogórki myjemy, obieramy skórki i za pomocą tarki ścieramy na plasterki, które układamy ciasno w słoikach. Do mojej bazy do marynat z przepisu:
https://gotujmy.pl/baza-do-marynat,przepisy,97537.html odlewamy 2,5 szklanki, dodajemy słoiczek słodkiej domowej musztardy niemieckiej i zagotowujemy na małym ogniu i uważamy by nie wykipiała, gdy musztardowa marynata zaczyna się podnosić do góry szybko ściągamy z gazu i wrzącą zalewamy plastry ogórków. Dokładnie zamykamy i odwracamy do góry dnem aż wystygną, odstawiamy w chłodne i ciemne miejsce. Mimo niezbyt ciekawego wyglądu marynaty, ogórki są smaczne.
https://gotujmy.pl/baza-do-marynat,przepisy,97537.html odlewamy 2,5 szklanki, dodajemy słoiczek słodkiej domowej musztardy niemieckiej i zagotowujemy na małym ogniu i uważamy by nie wykipiała, gdy musztardowa marynata zaczyna się podnosić do góry szybko ściągamy z gazu i wrzącą zalewamy plastry ogórków. Dokładnie zamykamy i odwracamy do góry dnem aż wystygną, odstawiamy w chłodne i ciemne miejsce. Mimo niezbyt ciekawego wyglądu marynaty, ogórki są smaczne.