anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Ogórki w zalewie octowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Ogórki w zalewie octowej są chyba coroczną przygodą sierpniową każdej z nas. Przepisów jest sporo ja od lat trzymię się tego jednego.

Ogórki w zalewie octowej

Składniki:

Ogórki w zalewie octowej

 

 

Sposób przygotowania:

Ogórki w zalewie octowej
Do słoików rozdzielić po równo : chrzan, liście, pieprz, ziele gorczycę oraz koper, włożyć ciasno umyte ogórki. Wodę zagotować z solą i z cukrem następnie dodać ocet i zalać zalewą ogórki. Pasteryzować 10 minut. Słoiki sparzyć wrzątkiem do słoików rozdzielić pokrojony w słupki chrzan, liście laurowe, ziele angielskie , pieprz oraz łodygi kopru . Ogórki namoczyć na 2 godziny w zimnej wodzie następnie umyć i ułożyć ciasno w słoikach. Zagotować wodę dodać sól i cukier i wymieszać, następnie dodać ocet wymieszać i wlać zalewę do słoików . Zakręcić i pasteryzować około 15 minut.

Tagi:

ogórki