goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Ogórki w zalewnie musztardowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Są świetnym dodatkiem do wielu dań

Ogórki w zalewnie musztardowej Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Ogórki w zalewnie musztardowej

 

 

  • zalewa:
  • woda 5 szklanek
  • ocet 1 szklanka
  • cukier 1 1/2 szklanka
  • sól 2 łyżki
  • musztarda delikatesowa 5 łyżek

 

Sposób przygotowania:

Ogórki w zalewnie musztardowej
Obierane ogórki kroimy wzdłuż na 4 części. Wkładamy do słoików. Do każdego słoika dajemy po 1/2 ząbku czosnku, ziele angielskie, liść laurowy oraz gorczycę. Z podanych składników przygotowujemy zalewę musztardową. Zagotowujemy. Zalewą zalewamy ogórki-słoiki, zakręcamy i pasteryzujemy przez około 10 minut.
Ogórki w zalewnie musztardowej
Ogórki obieramy, kroimy na 4 części jak pikle.
Ogórki w zalewnie musztardowej
Z przydanych składników przygotowujemy zalewę

Tagi:

ogórki