Sposób przygotowania:
Ogórki z imbirem i cayenne
Ogórki ( większe ) umyć, obrać ze skóry, usunąć gniazda nasienne i pokroić w paski. Wrzucić je do miski, posolić i odstawić na kilka godzin. Od czasu do czasu przemieszać. Następnie obrać i pokroić w kosteczkę czosnek. Dodać go do miski z ogórkami a także pozostałe składniki. Wymieszać i odstawić na kolejne kilka godzin. Ogórki układać ciasno w wyparzonych słoiczkach, zostawić trochę luzu u góry i zalać powstałą zalewą wybierając też z zalewy czosnek. Słoiki zakręcić i wstawić do zimnego i przewiewnego miejsca. Jeśli nie mamy takiego słoiczki można chwilę pasteryzować.
2milutka
zewa
Nie ma sprawy, łap. A tak na serio jak lubisz ostre smaki to Ci zasmakują :)
2milutka
lubię lubię a moja córcia to już wogóle..:)