Di bloguje

Di bloguje

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1017]

Ogórki z kurkumą

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 20
  • KALORIE: 100
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Ogórki mają słodko-kwaśny smak i smakują po prostu rewelacyjnie. Koniecznie spróbujcie, a nie pożałujecie!

Ogórki z kurkumą

Składniki:

Ogórki z kurkumą

 

Zalewa:

  • 1 szklanka octu (polecam dodać mniej)
  • 1,5 szklanki cukru
  • 4 szklanki wody
  • 2 łyżki soli
  • 2 łyżki gorczycy
  • 1-1,5 łyżeczki kurkumy

Dodatkowo:

  • ziele angielskie, liście laurowe i baldachimy kopru (do każdego słoika)

Sposób przygotowania:

Ogórki z kurkumą
Wszystkie składniki zalewy należy zagotować.

Ogórki umyć i wraz ze skórką pokroić w ćwiartki, a następnie ciasno powkładać do słoików.

Do każdego słoika włożyć listek laurowy, ziele angielskie i koper.

Całość zalać zalewą i szczelnie zakręcić.

Tak przygotowane ogórki wystarczy pasteryzować przez 6-10minut.