Sposób przygotowania:
Marynowane podgrzybki
Podgrzybki po dokładnym oczyszczeniu z piachu i liści zalewamy wodą i dobrze płuczemy kilka razy zmieniając wodę.
Większe grzyby kroimy na połówki lub ćwiartki, natomiast małe zostawiamy w całości.
Grzyby wkładamy do garnka z osoloną wodą i obgotowujemy około 5 min. Następnie grzyby płuczemy zimną wodą do zahartowania.
Zalewa;
Składniki na zalewę wkładamy do garnka z wodą oprócz gorczycy i cebuli. Zagotowujemy dodając ocet. Ponownie zagotowujemy.
Do czystych wyparzonych słoiczków wkładamy obraną, pokrojoną w prążki cebule oraz gorczyce.
Wkładamy obgotowane grzyby, zalewamy gorącą zalewą. Zakręcamy słoiki i obracamy do góry dnem.
Większe grzyby kroimy na połówki lub ćwiartki, natomiast małe zostawiamy w całości.
Grzyby wkładamy do garnka z osoloną wodą i obgotowujemy około 5 min. Następnie grzyby płuczemy zimną wodą do zahartowania.
Zalewa;
Składniki na zalewę wkładamy do garnka z wodą oprócz gorczycy i cebuli. Zagotowujemy dodając ocet. Ponownie zagotowujemy.
Do czystych wyparzonych słoiczków wkładamy obraną, pokrojoną w prążki cebule oraz gorczyce.
Wkładamy obgotowane grzyby, zalewamy gorącą zalewą. Zakręcamy słoiki i obracamy do góry dnem.
gusia1000