katarzynka455

katarzynka455

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1375]

Boczniaki w occie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Boczniaki smaczne są jak ktoś lubi na kanapkę ze smalcem, do sałatki jako dodatek do obiadu,albo "przystawka"na stół.

Boczniaki w occie

Składniki:

Boczniaki w occie

 

Sposób przygotowania:

Boczniaki w occie
Składniki na zalewę gotujemy i odstawiamy na ok 1 godz. Grzyby oczyszczamy, odcinamy nóżki i wrzucamy do garnka, zalewamy wodą i lekko solimy. Gotujemy ok 10 min.

Grzyby przelewamy przez durszlak i osączamy, wrzucamy do zalewy. Doprowadzamy do zagotowania i gorące nakładamy do czystych słoików.

Zakręcamy (można odwrócić dnem do góry ) i odstawiamy do wystygnięcia. Przenosimy w chłodne miejsce.