Sposób przygotowania:
Ogórki z zalewie musztardowej
1. Składniki zalewy przekładamy do garnka, zagotowujemy i studzimy.
2. Ogórki myjemy i dokładnie osuszamy, następnie obieramy cieniutko, kroimy w słupki, jeżeli ogórki maja duże pestki to je usuwamy, w małych ogórkach nie ma potrzeby usuwać pestki.
3. Ogórki układamy w słoikach, do każdego słoika wkładamy koper i pół ząbka obranego czosnku. Zalewamy ostudzoną zalewą i zakręcamy.
4. Słoiki z ogórkami gotujemy 3 minuty od zagotowania. Studzimy i przenosimy do spiżarni.
Rady: Zalewy wystarczyło mi na 7 słoików o pojemności 250-300 ml.
2. Ogórki myjemy i dokładnie osuszamy, następnie obieramy cieniutko, kroimy w słupki, jeżeli ogórki maja duże pestki to je usuwamy, w małych ogórkach nie ma potrzeby usuwać pestki.
3. Ogórki układamy w słoikach, do każdego słoika wkładamy koper i pół ząbka obranego czosnku. Zalewamy ostudzoną zalewą i zakręcamy.
4. Słoiki z ogórkami gotujemy 3 minuty od zagotowania. Studzimy i przenosimy do spiżarni.
Rady: Zalewy wystarczyło mi na 7 słoików o pojemności 250-300 ml.