szalonamonia

szalonamonia

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 843]

Ogórki z nadzieniem łososiowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Ogórki z nadzieniem łososiowym doskonałą przekąską na szybko

Ogórki z nadzieniem łososiowym

Składniki:

Ogórki z nadzieniem łososiowym

 

Sposób przygotowania:

Ogórki z nadzieniem łososiowym
Ogórki umyć, obrać, przekroić w poprzek na pół, wyjąć za pomocą łyżeczki pestki i oprószyć solą. Natrzeć w środku solą i z wierzchu i odstawić na 15 minut, następnie opłukać i osuszyć. Łososia osączyć z zalewy, dokładnie rozetrzeć razem z musztardą, majonezem, sokiem cytrynowym, pieprzem i żółtkami jajek. Białka jajeczne, dymkę, paprykę, oliwki i korniszony drobno pokroić i zmiksować z sokiem. Utworzonym farszem napełnić ogórki. Odstawić do lodówki a przed podaniem pokroić w duże plastry.