Sposób przygotowania:
Ogórkowa wegetariańska
Warzywa obieram i myję, ścieram razem z ogórkami (w blenderze) na wiórki. Przekładam do garnka i zalewam wodą
( około 2 l). Czosnek obieram, i kroję w cieniutkie plasterki, dodaję razem z przyprawami do zupy. Gotuję jakieś pół godziny.
Po tym czasie dodaję śmietanę zahartowaną zupą, mieszam i doprawiam do smaku przyprawą w płynie i świeżo zmielonym pieprzem. Podaję z ziemniakami lub ryżem.
( około 2 l). Czosnek obieram, i kroję w cieniutkie plasterki, dodaję razem z przyprawami do zupy. Gotuję jakieś pół godziny.
Po tym czasie dodaję śmietanę zahartowaną zupą, mieszam i doprawiam do smaku przyprawą w płynie i świeżo zmielonym pieprzem. Podaję z ziemniakami lub ryżem.
darmiona
zbysiowa
Marchew barwi, śmietana robi swoje, i może zdjęcie wyszło troszkę "przy żółcone" :))
darmiona