Izabela27

Izabela27

Starszy Kucharz
[Przepisów: 19]

Ogórkowa z małosolnych

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

W lecie u mnie w domu taka zupka jest obowiązkowa, gdy tylko mamy już swoje ogóreczki małosolne. Najbardziej lubimy ze świeżym pieczywem.

Ogórkowa z małosolnych

Składniki:

Ogórkowa z małosolnych

 

 

Sposób przygotowania:

Ogórkowa z małosolnych
Mięso płuczemy, wkładamy do garnka, dodajemy liść selera, pora, maggi oraz ziele angielskie, wsypujemy pół łyżeczki soli, zalewamy woda i gotujemy na wolnym ogniu. gdy pojawią sie szumowiny zbieramy łyżką Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę, a obraną marchew i pietruszkę ścieramy na tarce o grubych oczkach. Ogórka ścieramy również na tarce o grubych oczkach. Gdy mięso bedzie miękkie dodajemy warzywa i gotujemy do miękkości. Wlewamy szklankę wody z ogórków, gotujemy ok 5 min, przyprawiamy pieprzem, solą oraz papryką ostrą. Zupę możemy posypać natką pietruszki lub koperku.

Tagi:

ogórki