rozanka

rozanka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 293]

Ogórkowo na zimno

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
  • KALORIE: 198
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Nie przepadam za chłodnikiem z botwinki wiec wymysliłam ze taki z ogórków mi zasmakuje i miałam racje :)

Ogórkowo na zimno

Składniki:

Ogórkowo na zimno

 

  • 4 ogórki srednie
  • 1litr maślanki naturalnej
  • peczek rzodkiewki
  • szczypiorek(opcjonalnie)
  • koperek
  • sól morska
  • pieprz
  • stewia

Sposób przygotowania:

Ogórkowo na zimno
Ogórki obieramy i szatkujemy jak na mizerie,To samo robimy z rzodkiewkami. Wszystko mocno solimy i odstawiamy na około 30 min zeby warzywka zmiękły i puściły wode. Po tym czasie ogórki i rzodkiewki odcisnać W misce wymieszac ogórki,rzodkiewki ze stewią ,pieprzem i zalać maślanką. Szczypiorek siekamy i dodajemy ale wtedy bedzie ostrzejszy smak. Na koniec mieszamy a drobno posiekanym koperkiem.Zostawiamy na 15 min zeby smaki sie przegryzły. Można podać z młodymi ziemniaczkami posypanymi koperkiem.Ja jednak wcinam samą.