Aleksandra Cichocka

Aleksandra Cichocka

Szef Kuchni
[Przepisów: 101]

Książka Kucharska: 100 przepisów przy diecie cukrzycowej

Okoń gotowany w wodzie, z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Danie z okonia dla odchudzających się

Okoń gotowany w wodzie, z warzywami

Składniki:

Okoń gotowany w wodzie, z warzywami

 

  • Przepis na 4 porcje:
  • 4 filety z okonia (4x 100 g)
  • 4 łyżki (60 g) mrożonej włoszczyzny krojonej w paski
  • 4 gałązki świeżej natki pietruszki
  • kilka nasion suszonego kminku
  • sól do smaku, lepiej mniej, niż więcej

Sposób przygotowania:

Okoń gotowany w wodzie, z warzywami

Umyte filety z okonia, włóż do lekko osolonego wrzątku, dodaj włoszczyznę, gałązki natki pietruszki i suszony kminek. Gotuj na bardzo małym ogniu aż ryba będzie miękka, ale nie rozgotowana. Podaj rybę z włoszczyzną.


86 kcal/1 porcję


Dowiedz się więcej o zaleceniach dietetycznych dla osób z cukrzycą.