Sposób przygotowania:
Krem z brukselki z pulpetami
Najpierw przygotowuję pulpety. Mięso mielę , dodaję jajka, otręby , przyprawiam solą i pieprzem, mieszam, następnie wyrabiam dokładnie ręką, do momentu aż masa mięsna nabierze odpowiedniej formy. Tzn jak da się łatwo formować pulpety.
W garnku nastawiam wodę , jakieś 2 i pół litra , uformowane pulpeciki kładę na wrzątek i gotuję 15 minut na małym gazie. Po ugotowaniu wyciągam je łyżką cedzakową i odkładam w przykrytym naczyniu, aby nie ostygły można zawinąć w koc.
Teraz zupa, do wywaru z gotowania pulpetów wkładam brukselkę ( trzeba ją obrać i umyć ), groszek, fasolkę , obraną i pokrojoną w kosteczkę marchewkę i kawałki pora. Gotuję do miękkości , jakieś 15 -50 minut, na koniec miksuję na krem , doprawiam do smaku.
Podaję z gorącymi pulpetami. Jeśli ostygły, trzeba je podgrzać w zupie.
W garnku nastawiam wodę , jakieś 2 i pół litra , uformowane pulpeciki kładę na wrzątek i gotuję 15 minut na małym gazie. Po ugotowaniu wyciągam je łyżką cedzakową i odkładam w przykrytym naczyniu, aby nie ostygły można zawinąć w koc.
Teraz zupa, do wywaru z gotowania pulpetów wkładam brukselkę ( trzeba ją obrać i umyć ), groszek, fasolkę , obraną i pokrojoną w kosteczkę marchewkę i kawałki pora. Gotuję do miękkości , jakieś 15 -50 minut, na koniec miksuję na krem , doprawiam do smaku.
Podaję z gorącymi pulpetami. Jeśli ostygły, trzeba je podgrzać w zupie.
anemon
zbysiowa
Dziękuje i polecam, pycha;)
misia5
zbysiowa
Dziękuję .:)