eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Okoń morski Eli z grilla

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przygotowałam świeże labraksy czyli okonie morskie z grilla. Środki ryby nafaszerowałam plasterkami cytryny i gałązkami koperku.

Okoń morski Eli z grilla

Składniki:

Okoń morski Eli z grilla

ryba

  • 2 świeże okonie morskie

pozostałe składniki

Sposób przygotowania:

Okoń morski Eli z grilla

przygotowanie składników

Okoń morski Eli z grilla
Umytą i sparzoną cytrynę pokroić w plasterki.

Cytrynę umyć, sparzyć i pokroić w plastry.

przygotowanie składników cd

Okoń morski Eli z grilla
Z opłukanego i osuszonego koperku usunąć grube łodygi.

Koperek opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i usunąć grube łodygi.

przygotowanie ryb

Okoń morski Eli z grilla
Opłukane i osuszone okonie naciąć i natrzeć solą i pieprzem.

Okonie morskie opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i naciąć ryby z obu stron. Okonie natrzeć solą i pieprzem na zewnątrz, wewnątrz i posmarować olejem.

przygotowanie ryb cd

Okoń morski Eli z grilla
Do środka okoni włożyć koperek i cytrynę.

Do środka ryb włożyć półplasterki cytryny i gałązki koperku.

przygotowanie ryb cd

Okoń morski Eli z grilla

Gotowe ryby włożyć do specjalnych rusztów lub ułożyć na tacce i grillować z obu stron.

przygotowanie ryb cd

Okoń morski Eli z grilla

Ryby podawać z plasterkami cytryny.


Tagi:

okoń dania