WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1514]

Chiński makaron z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Chiński błyskawiczny makaron smarzony z mieszanką warzyw chińskich, przyprawiony czosnkiem, sosem sojowym.

Chiński makaron z warzywami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Chiński makaron z warzywami

 

  • 200g chińskich warzyw mrożonych
  • 100g makaronu błyskawicznego
  • 1 łyżka sezamu
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżka płynnego miodu
  • 3 łyżki ostrego sosu pomidorowo-paprykowego
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka oleju sezamowego
  • Olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Chiński makaron z warzywami

ETAP 1:

Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju. Wrzucić warzywa i smażyć pod przykryciem, aż będą miękkie. Dodać sos sojowy, miód, sezam i olej sezamowy. Wymieszać. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i ponownie wymieszać. Przesmażyć razem.

Chiński makaron włożyć do miski i zalać gorącą wodą. Przykryć i odstawić do napęcznienia. Odcedzić i dodać do warzyw. Dodać sos pomidorowo-paprykowy, wymieszać i smażyć razem przez 2-3 minuty.

Podawać na gorąco.

Chiński makaron z warzywami
Makaron przesmażony z warzywami na patelni
Chiński makaron z warzywami
Przygotowany makaron chińsk dodany na patelnię
Chiński makaron z warzywami
Czosnek przeciśnięty do smażonych warzyw.
Chiński makaron z warzywami
Warzywa przyprawione sosem sojowym, sezamem i miodem