czarrna

czarrna

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 300]

Lubczykowy pstrąg z grilla

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pogoda zaczyna dopisywać, więc warto obmyślić menu na grilla, proponuję pstrąga grillowanego w folii.

Lubczykowy pstrąg z grilla

Składniki:

Lubczykowy pstrąg z grilla

 

  • 2 pstrągi
  • przyprawa do ryb
  • 2 gałązki lubczyku
  • kilka gałązek pietruszki
  • masło

Sposób przygotowania:

Lubczykowy pstrąg z grilla
Pstrągi opłukać i wysuszyć ręcznikiem papierowym. Do środka włożyć po łyżce masła i gałązce lubczyku. Ryby ułożyć na folii aluminiowej, posypać przyprawą do ryb z wierzchu i w środku, na wierzchu ułożyć gałązki pietruszki i jeszcze łyżkę masła.

Pstrągi zawinąć w folię, ułożyć na tackach aluminiowych i grillować około pół godziny.

Smacznego