klemens

klemens

Szef Kuchni
[Przepisów: 69]

Okoń w śmietanie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Można użyć innych ryb słodkowodnych.

Okoń w śmietanie

Składniki:

Okoń w śmietanie

 

 

Sposób przygotowania:

Okoń w śmietanie
Sposób przyrządzenia:

Ryby obieramy z łusek i patroszymy, posypane solą obtaczamy w mące i smażymy na patelni z olejem (na małym ogniu) do złocistego koloru. Olej po smażeniu wylewamy i uzupełniamy nowym (1 łyżka) wkładamy usmażone ryby i zalewamy śmietaną dokładając cebulę i dusimy na małym ogniu około 10 min. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Można dodać troszkę przypraw do ryb. Smacznego.