Sposób przygotowania:
Okoń w śmietanie
Sposób przyrządzenia:
Ryby obieramy z łusek i patroszymy, posypane solą obtaczamy w mące i smażymy na patelni z olejem (na małym ogniu) do złocistego koloru. Olej po smażeniu wylewamy i uzupełniamy nowym (1 łyżka) wkładamy usmażone ryby i zalewamy śmietaną dokładając cebulę i dusimy na małym ogniu około 10 min. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Można dodać troszkę przypraw do ryb. Smacznego.
Ryby obieramy z łusek i patroszymy, posypane solą obtaczamy w mące i smażymy na patelni z olejem (na małym ogniu) do złocistego koloru. Olej po smażeniu wylewamy i uzupełniamy nowym (1 łyżka) wkładamy usmażone ryby i zalewamy śmietaną dokładając cebulę i dusimy na małym ogniu około 10 min. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Można dodać troszkę przypraw do ryb. Smacznego.