iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Okonie z pieca z bakłażanem i daktylami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Okonie z pieca z bakłażanem i daktylami

Okonie z pieca z bakłażanem i daktylami

Składniki:

Okonie z pieca z bakłażanem i daktylami

 

 

Sposób przygotowania:

Okonie z pieca z bakłażanem i daktylami
Oknie myjemy osuszamy usuwamy wnętrzności i głowę. Jeszcze raz myjemy osuszamy solimy i doprawiamy pieprzem. kropimy olejem i wstawiamy do piekarnika na 180 stopni na ok 20 min. Tym czasem bakłażana myjemy kroimy w plasterki solimy i odstawiamy na ok 15 min. myjemy osuszamy .Plastry bakłażana układamy na blaszce na papierze do pieczenia kropimy oliwa i wstawiamy do piekarnika pod rybą. Po ok 10 min dodajemy do bakłażana pokrojone daktyle. Sprawdzamy rybkę czy jest upieczona . W tym czasie bakłażan tez powinien być gotowy. Wykładamy wszystko na talerz . Solimy do smaku i kropimy sokiem z cytryny.

Tagi:

bakłażan