dzejlo

dzejlo

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 119]

Oliwkowe pingwinki

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Świetne pingwinki do dekoracji stołu, które długo nie zagrzeją na nich miejsca :]

Oliwkowe pingwinki

Składniki:

Oliwkowe pingwinki

 

  • 5 dużych czarnych oliwek
  • 5 małych czarnych oliwek
  • 2łyżki serka typu Bieluch
  • kilka plasterków surowej marchewki
  • wykałaczki

Sposób przygotowania:

Oliwkowe pingwinki
W dużych oliwkach wycinamy pasek kilku milimetrowy przed całą długość oliwki, napełniamy ją serkiem aż będzie lekko wystawać (można szprycką - ja robiłam to słomką). Z marchewki wycinamy płetwy. Wykałaczkę wkładamy w brzuszek (przebijamy serek), od dołu nabijamy patyczek w płetwy a od góry wkładamy małą czarną oliwkę jako główkę (mała oliwką musi być prostopadle do dużej). Stawiamy na talerzyk lub dokładamy jako dekoracja do potraw.