Sposób przygotowania:
Soczyste kotlety mielone z łopatki
Do miski włożyć mieloną łopatkę, posiekaną cebulę, odciśniętą z wody bułkę pszenną. Dodać jajka, gęstą śmietanę, bułkę tartą, przyprawę do wieprzowiny, pieprz mielony, kucharka. Całość ręką dobrze wyrobić na kleistą masę.
Formować nie za duże kule mielonego mięsa z 2 cm wysokie, obtaczać w mące.
Na gorący smalec kłaść kule. Smażyć na rumiano z każdej strony na średnim ogniu.
Podawać z ugotowanymi ziemniakami, fasolką szparagową, kalafiorem lub innymi dodatkami jakie się lubi.
Formować nie za duże kule mielonego mięsa z 2 cm wysokie, obtaczać w mące.
Na gorący smalec kłaść kule. Smażyć na rumiano z każdej strony na średnim ogniu.
Podawać z ugotowanymi ziemniakami, fasolką szparagową, kalafiorem lub innymi dodatkami jakie się lubi.