Sposób przygotowania:
Omlet warzywny z ośmiorniczkami z parówek
Boczek wędzony, szynę pokroić i podsmażyć, dodać obraną, pokrojoną cebulę czerwoną oraz oczyszczone pokrojone w drobną kostkę papryki.
Podsmażać do miękkości warzyw, dodając pokrojone suszone pomidory.
Natkę pietruszki oraz cebulkę zieloną posiekać.
Parówki cienkie ponacinać tak jak ośmiornice,włożyć ziarenka pieprzu lub ziela angielskiego (jako oczy, ślepia) a następnie podsmażyć na niewielkiej ilości oleju z obydwu stron.
Zdjąć z patelni na talerz.
Jajka rozbełtać z przyprawami, mlekiem oraz z natką pietruszki.
Rozbełtane jajka wlać na warzywa i podsmażać do ścięcia jajek,pod koniec posypać posiekanym szczypiorkiem.
Omlet zsunąć na talerz i ułożyć na nim parówkowe ośmiorniczki.
Podawać z grzankami.
Podsmażać do miękkości warzyw, dodając pokrojone suszone pomidory.
Natkę pietruszki oraz cebulkę zieloną posiekać.
Parówki cienkie ponacinać tak jak ośmiornice,włożyć ziarenka pieprzu lub ziela angielskiego (jako oczy, ślepia) a następnie podsmażyć na niewielkiej ilości oleju z obydwu stron.
Zdjąć z patelni na talerz.
Jajka rozbełtać z przyprawami, mlekiem oraz z natką pietruszki.
Rozbełtane jajka wlać na warzywa i podsmażać do ścięcia jajek,pod koniec posypać posiekanym szczypiorkiem.
Omlet zsunąć na talerz i ułożyć na nim parówkowe ośmiorniczki.
Podawać z grzankami.
SylaUla
danielek
BozenaMatuszczyk
gusia1000