Sposób przygotowania:
Omlet gospodarski na ziemniakach
Ziemniaki umyć, ugotować w mundurkach na miękko.
Słoninę pokroić w drobną kostkę i usmażyć.
Ugotowane ziemniaki obrać ze skórki i pokroić w plastry.
Na stopioną słoninę włożyć plastry ziemniaków i lekko zasmażyć.
W garnczku rozkłócić jajka, dodać mąkę, mleko i szczyptę soli.
Zawiesinę wlać na ziemniaki, przykryć i wstawić do gorącego piekarnika. Gdy jajka się zetną, wyjąć posypać drobno posiekanym szczypiorkiem. Można podawać do drugiego dania, albo na kolację.
Słoninę pokroić w drobną kostkę i usmażyć.
Ugotowane ziemniaki obrać ze skórki i pokroić w plastry.
Na stopioną słoninę włożyć plastry ziemniaków i lekko zasmażyć.
W garnczku rozkłócić jajka, dodać mąkę, mleko i szczyptę soli.
Zawiesinę wlać na ziemniaki, przykryć i wstawić do gorącego piekarnika. Gdy jajka się zetną, wyjąć posypać drobno posiekanym szczypiorkiem. Można podawać do drugiego dania, albo na kolację.