Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Kopertki babci Halinki

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Rozpływające się w ustach roladki ze schabu, nadziewane cebulą. Poznaj mój przepis krok po kroku a zobaczysz jak szybko osiągniesz wyśmienite danie obiadowe dla całej rodziny. Daj się zaskoczyć tą wyjątkową recepturą.

Kopertki babci Halinki

Składniki:

Kopertki babci Halinki

 

Sposób przygotowania:

Kopertki babci Halinki

I

Kopertki babci Halinki
Przygotowanie mięsa, przygotowanie farszu. nakładanie farszu na środek każdego kawałka mięsa.

1. Mięso myję, osuszam, kroję w plastry, rozbijam. Mięso doprawiam pieprzem oraz solą.
2. Cebulę, czosnek obieram, cebulę drobno kroję a czosnek przeciskam przez praskę, następnie smażę na rozgrzanym oleju. Warzywa przekładam do naczynia, studzę i dodaję żółty starty ser na tarce o dużych oczkach oraz majonez. Dokładnie mieszam.
3. Farsz nakładam na środek każdego kawałka mięsa. Mięso składam w kopertki.

II

Kopertki babci Halinki
Roaldki panieruję i smażę na rozgrzanym oleju.

4. Kopertki panieruję w bułce tartej w roztrzepanym widelce jajku i ponownie w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony.

III

5. Kotlety gotowe, podaję z ulubioną surówką.
6. Smacznego.