krzyssiu_o1995

krzyssiu_o1995

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 348]

Omlet naturalny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Danie dla osób które uwielbiają potrawy jajeczne.

Omlet naturalny

Składniki:

Omlet naturalny

 

Sposób przygotowania:

Omlet naturalny
Jaja umyć, rozbić wybić do garnuszka, dodać sól wodę rozbić trzepaczką na jednolitą masę. Rozgrzać masło na patelni. Wlać masę jajeczną i powoli ogrzewać. Gdy warstwa przylegająca do patelni zetnie się odchylić warstwę aby masa spłynęła na dno patelni. Gdy białko się zetnie a powierzchnia omletu jest jeszcze galaretowata nałożyć nadzienie na środek omletu, zwinąć i zsunąć z patelni. Smacznego!

Tagi:

omlet