Noruas

Noruas

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 549]

Omlet owsiany na mące żytniej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Bardzo udany omlet, dżem pomarańczowy spisał się idealnie. Warto podać takie śniadanie bo jest pyszne!

Omlet owsiany na mące żytniej Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Omlet owsiany na mące żytniej

 

Sposób przygotowania:

Omlet owsiany na mące żytniej
Wbijamy do miseczki białko, ubijamy je z odrobiną soli na sztywną pianę. Płatki owsiane zalewamy wrzątkiem do ich poziomu , w drugiej szklance ucieramy żółtko z cukrem. Delikatnie dodajemy płatki i żółtko do białek i mieszamy tak by płatki rozłożyły się równomiernie. Delikatnie dodajemy płatki i żółtko do białek i mieszamy tak by płatki rozłożyły się równomiernie. Jest to porcja: 1 gruby omlet
Omlet owsiany na mące żytniej
Etap 1 - ubijamy białka na sztywna pianę
Omlet owsiany na mące żytniej
Etap 2 - zalewamy wrzątkiem płatki owsiane
Omlet owsiany na mące żytniej
Etap 3 - mieszamy białko z żółtkiem i mąką
Omlet owsiany na mące żytniej
Etap 4 - smaże na patelni z obu stron

Tagi:

jajko jajka omlet