Sposób przygotowania:
Naleśniki kurkumowe ze szpinakiem twarogowym
Drobno posiekaną cebulę podsmażyć na oleju na złocisto, wtedy dodać przeciśnięte ząbki czosnku i podsmażać z 2 minuty, dodać pieprz mielony, sól. Do cebuli dodać opłukane i posiekane listki szpinaku. Podsmażać z 3 minuty na większym ogniu i mieszać, zdjąć z ognia garnek i wystudzić. Do wystudzonego szpinaku dodać twaróg śmietankowy, śmietanę, łyżką rozgnieść i połączyć składniki.
Jajka, mleko, wodę gazowaną, olej rzepakowy, cukier, sól, mąkę, kurkumę rózgą dobrze wymieszać na dość lejące ciasto, odstawić na 30 minut.
Na patelnię naleśnikarkę 22 cm (tylko raz posmarować olejem patelnię i rozgrzać) wlać chochelką porcję ciasta, rozlać na po patelni i smażyć na złocisto z każdej strony, usmażony na talerz.
Na każdy naleśnik nałożyć porcję szpinaku, rozsmarować, złożyć na połowę i zwinąć w rulon, można posypać koperkiem.
Jajka, mleko, wodę gazowaną, olej rzepakowy, cukier, sól, mąkę, kurkumę rózgą dobrze wymieszać na dość lejące ciasto, odstawić na 30 minut.
Na patelnię naleśnikarkę 22 cm (tylko raz posmarować olejem patelnię i rozgrzać) wlać chochelką porcję ciasta, rozlać na po patelni i smażyć na złocisto z każdej strony, usmażony na talerz.
Na każdy naleśnik nałożyć porcję szpinaku, rozsmarować, złożyć na połowę i zwinąć w rulon, można posypać koperkiem.