Sposób przygotowania:
Omlet z miodem i śliwkami
Najpierw ubijam jajka z mąką, proszkiem do pieczenia. Następnie smażę na rozgrzanej patelni. Ale tylko z jednej strony.Na surową część sypię łyżeczkę siekanych migdałów.Na połowie układam suszone śliwki.Zgniatam omlet w pół, można smażę przekładając na drugą str. Trzymam omlet na ogniu aż środek nie będzie surowy. Wierzch smaruję miodem i posypuję migdałami.
![Omlet z miodem i śliwkami Omlet z miodem i śliwkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/omlet-z-miodem-i-sliwkami-282849.jpg)
![Omlet z miodem i śliwkami Omlet z miodem i śliwkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/omlet-z-miodem-i-sliwkami-282850.jpg)
![Omlet z miodem i śliwkami Omlet z miodem i śliwkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/omlet-z-miodem-i-sliwkami-282851.jpg)
![Omlet z miodem i śliwkami Omlet z miodem i śliwkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/omlet-z-miodem-i-sliwkami-282852.jpg)