paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Omlet z opieńkami i cebulką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Łatwy do zrobienia omlet jajeczny z podsmażoną na maśle cebulką i gotowanymi kapeluszami opieniek. .

Omlet z opieńkami i cebulką Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Omlet z opieńkami i cebulką

 

  • jajka 3 sztuki
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • opieńki kapelusze 10 dag
  • cebula 1,5 sztuki
  • mąka 1,5 łyżki
  • woda 2 łyżki
  • masło 1 łyżka

Sposób przygotowania:

Omlet z opieńkami i cebulką
Kapelusze opieniek oczyścić i wypłukać. Ugotować w osolonej wodzie. Cebule obrać i pokroić w piórka. Na patelni roztopić masło wrzucić cebulkę i opieńki podsmażyć razem. Jajka wbić do talerza dodać mąkę, wodę, sol i pierz do smaku i roztrzepać na jednolitą masę . Masę jajeczna wlać na podsmażone opieńki z cebulką. Smażyć, aż jajka całkiem się zetną. Można pod konie przełożyć omlet na druga stronę.
Omlet z opieńkami i cebulką
Jajka wbić do talerza dodać mąkę, wodę, sol i pierz do smaku i roztrzepać na jednolitą masę .
Omlet z opieńkami i cebulką
Masę jajeczna wlać na podsmażone opieńki z cebulką. Smażyć, aż jajka całkiem się zetną.

Tagi:

jajko jajka omlet