kuchcik89

kuchcik89

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 134]

Omlet z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Sycący posiłek, zawsze jemy go z dużą ilością pieczarek. Omlet można serwować na obiad lub ciepłą kolację.

Omlet z pieczarkami

Składniki:

Omlet z pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Omlet z pieczarkami
1. Pieczarki podsmażyć na niewielkiej ilości tłuszczu, przyprawić solą i pieprzem.

2. Jajka ubić z wodą i mąką, dodać pietruszkę oraz przyprawy.

3. Na rozgrzany tłuszcz wlać masę jajeczną i smażyć na małym ogniu. Po usmażeniu złożyc go na połowę i wypełnić usmażonymi pieczarkami. Podawać z dodatkiem ogórka i pomidora.

4. Zrobić sos: wymieszać 2 łyżki majonezu i ketchupu ze szczyptą soli i pieprzu.

Omlet podawać z sosem. 

Tagi:

omlet