Sposób przygotowania:
Omlet z pieczarkami
1. Pieczarki podsmażyć na niewielkiej ilości tłuszczu, przyprawić solą i pieprzem.
2. Jajka ubić z wodą i mąką, dodać pietruszkę oraz przyprawy.
3. Na rozgrzany tłuszcz wlać masę jajeczną i smażyć na małym ogniu. Po usmażeniu złożyc go na połowę i wypełnić usmażonymi pieczarkami. Podawać z dodatkiem ogórka i pomidora.
4. Zrobić sos: wymieszać 2 łyżki majonezu i ketchupu ze szczyptą soli i pieprzu.
Omlet podawać z sosem.
2. Jajka ubić z wodą i mąką, dodać pietruszkę oraz przyprawy.
3. Na rozgrzany tłuszcz wlać masę jajeczną i smażyć na małym ogniu. Po usmażeniu złożyc go na połowę i wypełnić usmażonymi pieczarkami. Podawać z dodatkiem ogórka i pomidora.
4. Zrobić sos: wymieszać 2 łyżki majonezu i ketchupu ze szczyptą soli i pieprzu.
Omlet podawać z sosem.