gosiek i edzia

gosiek i edzia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 228]

Omlet z piekarnika

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Szybkie i bardzo sycące danie

Omlet z piekarnika

Składniki:

Omlet z piekarnika

 

  • 1 pęczek dymki
  • 1 czerwona papryka
  • 1 żółta papryka
  • 25 dag kiełbasy piwnej
  • 2-3 łyż. oleju
  • 1 puszka groszku
  • 8 jajek
  • 60 ml mleka

 

Sposób przygotowania:

Omlet z piekarnika
Na rozgrzanym oleju usmaż pokrojoną w paseczki paprykę, dodaj posiekaną cebulę dymkę i pokrojoną w plasterki kiełbasę. Chwilę obsmaż. Wszystko przełóż do naczynia żaroodpornego. Jajka roztrzep z mlekiem. Dopraw do smaku pieprzem i solą i wylej na warzywa z kiełbasą. Dodaj osączony z zalewy groszek . Wstaw do piekarnika i zapiekaj aż jajka się zetną.