Justine27

Justine27

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 204]

Omlet z pomidorem i natką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Omlet z pomidorem i natka pietruszki.

Omlet z pomidorem i natką Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Omlet z pomidorem i natką

 

  • 2 białka
  • 1 żółtko
  • 1 łyżeczka masła
  • 1 łyżka mleka
  • 1 mały pomidor
  • 2-3 gałązki natki pietruszki
  • sól

Sposób przygotowania:

Omlet z pomidorem i natką
Przygotowac patelnię, ja użyłam tej do nalesników. Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę. Dodać żółtko, mleko oraz szczyptę soli i ubić ponownie. Na patelni rozgrzać masło, a następnie wylać ubitą masę i smażyć na niewielkim ogniu. W tym czasie pokroić w kostkę pomidora i posiekać natkę pietruszki, posypać wierzch omletu. Gdy sie zetnie przewrócic go na drugą stronę i chwilke podsmażyć. Podawać z pieczywem.
Omlet z pomidorem i natką
gdy się zetnie przewrócic go na druga strone.
Omlet z pomidorem i natką
omlet posypac pokrojonym pomidorem i natka.
Omlet z pomidorem i natką
mase jajeczna wylac na roztopione masło na rozgrzana patelnie.

Tagi:

omlet pomidory