WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2167]

Omlet z szynką i rzeżuchą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Omlet z dwóch jajek z dodatkiem mąki i mleka. Usmażony z szynką i posiekaną rzeżucha. Idealny na śniadanie.

Omlet z szynką i rzeżuchą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Omlet z szynką i rzeżuchą

 

  • 2 jajka
  • 2 łyżki mąki pszennej tortowej
  • 1,5 szklanki mleka
  • Duża szczypta soli
  • Kilka plasterków szynki drobiowej
  • 2 łyżki posiekanej rzeżuchy
  • 1 łyżka masła

Sposób przygotowania:

Omlet z szynką i rzeżuchą

ETAP 1:

Jajka wybić do miski. Wsypać sól, mąkę pszenną i wlać mleko. Zmiksować wszystko mikserem na jednolite ciasto bez grudek. Wsypać posiekaną rzeżuchę i wymieszać.

Na patelni rozgrzać masło i wylać przygotowane ciasto. Na wierzchu ułożyć plasterki szynki. Smażyć aż się zrumieni i przewrócić na drugą stronę. Smażyć również do zrozumienia.

Zdjąć na talerz i pokroić jak pizzę.

Omlet z szynką i rzezuchą
Omlet z szynką i rzeżucha w trakcie smażenia na patelni
Omlet z szynką i rzezuchą
Plastry szynki ułożone na omlecie na patelni
Omlet z szynką i rzezuchą
Ciasto na omlet wylane na patelnię na rozgrzane masło
Omlet z szynką i rzezuchą
Posiekana rzeżucha wrzucona do ciasta omletowego