WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1208]

Naleśniki rzeżuchowe z serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Naleśniki z tradycyjnego ciasta, ale z dodatkiem siekanej rzeżuchy, składane z żółtym serem i przysmażone na patelni.

Naleśniki rzeżuchowe z serem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Naleśniki rzeżuchowe z serem

 

Sposób przygotowania:

Naleśniki rzeżuchowe z serem

ETAP 1:

Mąkę wsypać do miski. Dodać sól. Wbić jajko. Wlać mleko i zmiksować na jednolite ciasto. Dodać posiekaną rzeżuchę i wymieszać łyżką. Na patelni rozgrzać trochę oleju i wlać porcję ciasta. Smażyć z obu stron na rumiano i zdejmować na talerz. Ser żółty zetrzeć na tarce na drobnych oczkach.

Każdy naleśnik posypać serem i przyprawić solą i pieprzem. Zwinąć w kopertę. Złożone naleśniki włożyć na patelnię i obsmażyć.

Podawać na gorąco.

Naleśniki rzeżuchowe z serem
Każdy naleśnik posypujemy startym żółtym serem
Naleśniki rzeżuchowe z serem
Usmażone naleśniki rzeżuchowe wyłożone na talerz
Naleśniki rzeżuchowe z serem
Porcja ciasta naleśnikowego nalana na patelnię
Naleśniki rzeżuchowe z serem
Ciasto naleśnikowe wymieszane z posiekaną rzeżucha