Sposób przygotowania:
Udka pieczone w marynacie z ajvaremMarynata:
![Udka pieczone w marynacie z ajvarem Udka pieczone w marynacie z ajvarem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/udka-pieczone-w-marynacie-z-ajvarem-540175.jpg)
Składniki marynaty należy dokładnie ze sobą połączyć.
Kurczak:
![Udka pieczone w marynacie z ajvarem Udka pieczone w marynacie z ajvarem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/udka-pieczone-w-marynacie-z-ajvarem-540176.jpg)
Mięso z kurczaka należy umyć i dokładnie osuszyć.
Marynowanie:
![Udka pieczone w marynacie z ajvarem Udka pieczone w marynacie z ajvarem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/udka-pieczone-w-marynacie-z-ajvarem-540177.jpg)
Udka zamarynować i wstawić do lodówki na minimum 2-3 godziny, a najlepiej na całą noc.
Pieczenie:
![Udka pieczone w marynacie z ajvarem Udka pieczone w marynacie z ajvarem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/udka-pieczone-w-marynacie-z-ajvarem-540178.jpg)
Kurczaka z marynatą umieścić w rękawie do pieczenia i szczelnie związać.
Piec w rozgrzanym piekarniku przez około 60 minut w temperaturze 180 stopni.
Po tym czasie mięso wyjąć z rękawa i dopiekać do momentu zarumienienia się skórki.