iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Omlet z tostowego chlebka z musem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Tostowy omlet śniadaniowy

Omlet z tostowego chlebka z musem

Składniki:

Omlet z tostowego chlebka z musem

 

 

Sposób przygotowania:

Omlet z tostowego chlebka z musem
Podstawa omletu jest chleb tostowy. Jajka myjemy rozbijamy do miseczki i mieszamy widelcem z mlekiem , cukrem do smaku , odrobiną soli i extraktem wanilii. Szykujemy średniej wielkości patelnię i rozpuszczamy na niej łyżeczkę masła. Kanapki chleba tostowego moczymy w jajko obficie i układamy na patelni aby powstało kółko. Można przerwać namoczony tost aby dopasać kawałki. Następnie na chlebek wylewamy reszt jajka jakie zostało z moczenia tostów. Nakrywamy pokrywką i smażymy na małym ogniu. Po kilku minutach przewracamy na druga stronę za pomocą pokrywki. Drugą stronę smażymy kilka sekund. Wykładamy omleta na talerz smarujemy musem brzoskwiniowym i ozdabiamy borówkami. Podajemy na ciepło