Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Omlet z warzywami i polędwicą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Dopieczony i rumiany omlet z pomidorami, papryką i polędwicą w towarzystwie szczypioru to moja propozycja na dietetyczne śniadanie.

Omlet z warzywami i polędwicą Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Omlet z warzywami i polędwicą

 

Sposób przygotowania:

Omlet z warzywami i polędwicą
Pomidora obieramy ze skórki, kroimy w kostkę usuwając nasiona. Paprykę oczyszczamy i kroimy w kosteczkę, szczypior siekamy. Polędwicę sopocką kroimy w kostkę.

Do miseczki wbijamy jajka, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dodajemy 2 łyżki mleka i roztrzepujemy, dodajemy warzywa i polędwicę - mieszamy.

Patelnie smarujemy oliwą, rozgrzewamy, wlewamy warzywa z jajkami, przykrywami i podpiekamy do ścięcia i zarumienienia, przekładamy na drugą stronę i chwile podpiekamy.

Przekładamy na talerz, posypujemy szczypiorkiem. Smacznego. 
Omlet z warzywami i polędwicą
wszystkie składniki podane w przepisie kroimy
Omlet z warzywami i polędwicą
jajka wbijamy do miski, dodajemy mleko i doprawiamy
Omlet z warzywami i polędwicą
jajka z mlekiem roztrzepujemy do połączenia
Omlet z warzywami i polędwicą
do roztrzepanych jajek dodajemy pokrojone składniki
Omlet z warzywami i polędwicą
patelnie rozgrzewamy wylewamy zawartość miski i pieczemy omlet

Tagi:

jajko jajka omlet