Sposób przygotowania:
Omlet z warzywami i polędwicą
Pomidora obieramy ze skórki, kroimy w kostkę usuwając nasiona. Paprykę oczyszczamy i kroimy w kosteczkę, szczypior siekamy. Polędwicę sopocką kroimy w kostkę.
Do miseczki wbijamy jajka, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dodajemy 2 łyżki mleka i roztrzepujemy, dodajemy warzywa i polędwicę - mieszamy.
Patelnie smarujemy oliwą, rozgrzewamy, wlewamy warzywa z jajkami, przykrywami i podpiekamy do ścięcia i zarumienienia, przekładamy na drugą stronę i chwile podpiekamy.
Przekładamy na talerz, posypujemy szczypiorkiem. Smacznego.
Do miseczki wbijamy jajka, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dodajemy 2 łyżki mleka i roztrzepujemy, dodajemy warzywa i polędwicę - mieszamy.
Patelnie smarujemy oliwą, rozgrzewamy, wlewamy warzywa z jajkami, przykrywami i podpiekamy do ścięcia i zarumienienia, przekładamy na drugą stronę i chwile podpiekamy.
Przekładamy na talerz, posypujemy szczypiorkiem. Smacznego.