Sposób przygotowania:
Omlet z warzywami i boczkiem
Brukselkę oczyścić, każdy głąbek naciąć na dole na krzyż, zanurzyć na krótko w zimnej osolonej wodzie.
Cebulę i ziemniaki obrać, pokroić w kostkę.
Boczek drobno pokroić, roztopić na dużej patelni, dodać cebulę, lekko podsmażyć.
Dodać ziemniaki, podsmażyć.
Wlać rosół, dodać brukselkę, przykryć i gotować około 25 - 30minut.
Jajka wymieszać z solą, pieprzem i vegetą, dokładnie polać warzywa.
Pozostawić na małym ogniu, aż się zetnie.
Podawać pokrojone na kawałki.
Cebulę i ziemniaki obrać, pokroić w kostkę.
Boczek drobno pokroić, roztopić na dużej patelni, dodać cebulę, lekko podsmażyć.
Dodać ziemniaki, podsmażyć.
Wlać rosół, dodać brukselkę, przykryć i gotować około 25 - 30minut.
Jajka wymieszać z solą, pieprzem i vegetą, dokładnie polać warzywa.
Pozostawić na małym ogniu, aż się zetnie.
Podawać pokrojone na kawałki.