2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1493]

Omlet z ziemniakami po wiejsku

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Omlet po wiejsku to danie zrobione tanim kosztem a smaczne

Omlet z ziemniakami po wiejsku Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Omlet z ziemniakami po wiejsku

 

  • Na jeden omlet

 

Sposób przygotowania:

Omlet z ziemniakami po wiejsku
Ziemniaki skrobiemy myjemy ,cebulę obieramy kroimy w piórka . Rozgrzewamy patelnię z olejem ja smażyłam na patelni ceramicznej na 1 łyżce oliwy ,ziemniaki kroimy na cienkie plasterki wrzucamy na patelnię i smażymy 10 min pod przykryciem doprawione przyprawami ,po upływie tego czasu dodajemy plasterki pokrojonej cebuli i smażymy aż wszystko będzie miękkie. Jaja rozkłócamy na miseczce widelcem dodajemy szczyptę czarnego pieprzu z młynka i zalewamy gotowe miękkie już ziemniaki smażymy na wolnym ogniu aż jaja się zetną i delikatnie odwracamy na drugą stronę . Podajemy omlet złożony na pół z pomidorkiem posypanym cebulką i ketchupem.
Omlet z ziemniakami po wiejsku
Pokrojone na talarki ziemniaki wrzucamy na patelnię oprószamy przyprawami
Omlet z ziemniakami po wiejsku
jajka rozkłócamy na miseczce z pieprzem..
Omlet z ziemniakami po wiejsku
do podduszonych ziemniaków dodajemy plastry cebuli
Omlet z ziemniakami po wiejsku
Gotowe upieczone ziemniaki zalewamy jajkiem i smażymy z obu stron