Sposób przygotowania:
Omlet z ziemniakami po wiejsku
Ziemniaki skrobiemy myjemy ,cebulę obieramy kroimy w piórka . Rozgrzewamy patelnię z olejem ja smażyłam na patelni ceramicznej na 1 łyżce oliwy ,ziemniaki kroimy na cienkie plasterki wrzucamy na patelnię i smażymy 10 min pod przykryciem doprawione przyprawami ,po upływie tego czasu dodajemy plasterki pokrojonej cebuli i smażymy aż wszystko będzie miękkie. Jaja rozkłócamy na miseczce widelcem dodajemy szczyptę czarnego pieprzu z młynka i zalewamy gotowe miękkie już ziemniaki smażymy na wolnym ogniu aż jaja się zetną i delikatnie odwracamy na drugą stronę . Podajemy omlet złożony na pół z pomidorkiem posypanym cebulką i ketchupem.
zbysiowa
2milutka
To częstuj się ...:) ja już najedzona ...zaletą tego dania jest to że skutecznie zaspokaja głód:)
zbysiowa
A, dziękuję, bardzo chętnie;))