justynkam

justynkam

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 72]

Opiekane ziemiaczki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Chrupiące opiekane ziemniaczki.

Opiekane ziemiaczki

Składniki:

Opiekane ziemiaczki

 

  • 1 kg małych ziemniaków
  • 1litr oleju
  • przyprawa do grilla

 

Sposób przygotowania:

Opiekane ziemiaczki
Małe ziemniaki obierz ze skórki nie krój i ugotuj w osolonej wodzie około 15 minut, następnie odcedź. W rondelku rozgrzej olej 1 litr oleju i wrzuć całe ziemniaki smaż około 20 minut do osiągnięcia złotego koloru. Wyciąg ziemniaczki z oleju i osącz na papierowym ręczniku. Usmażone ziemniaki posyp przyprawą do grilla lub inną którą lubisz np. przyprawą do ziemniaków. Smacznego !!!