Sposób przygotowania:
Oponki red velvet z białą czekoladąciasto
Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia oraz cukrem pudrem i przesiać do miski. W oddzielnej misie umieścić jogurt naturalny, olej, ekstrakt waniliowy, jajko oraz barwnik i dokładnie wymieszać.
Do miski z mokrymi składnikami wsypać suche i zamieszać delikatnie łyżką tylko do połączenia. Ciastem napełnić rękaw cukierniczy z tylką o dużym, okrągłym otworze i porcjować do formy na donaty.
Pączki piec w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez ok. 30 minut. Gotowe pączki wyjąć z piekarnika i pozostawić do wystudzenia. W tym czasie przygotować polewę.
polewa
Śmietankę umieścić w rondlu i cały czas mieszając podgrzewać. Do gorącej kremówki dodać posiekaną czekoladę i odstawić na 2 minuty. Następnie wymieszać silikonową szpatułą do połączenia składników. Polewą ozdobić pączki.