Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Oponki serowo-pomarańczowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Mąkę, proszek, sodę i cukier przesiać do miski, dodać kolejno po jajku, mieszać na małych obrotach mikserem.

Oponki serowo-pomarańczowe

Składniki:

Oponki serowo-pomarańczowe

 

  • 500g sera białego
  • 500g mąki
  • 125g cukru pudru
  • ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 sody
  • 3 jajka
  • łyżka tartej skórki pomarańczowej
  • łyżeczka aromatu pomarańczowego
  • mąka do wałkowania

Sposób przygotowania:

Oponki serowo-pomarańczowe
Mąkę, proszek, sodę i cukier przesiać do miski, połączyć z jajkami , mieszać na małych obrotach mikserem. Dodać biały ser, aromat pomarańczowy, skórkę pomarańczową i wyrobić ciasto. Ciasto rozwałkować i wykrawać z niego oponki, smażyć na złoto w głębokim tłuszczu. Odsączyć na papierowym ręczniku.