pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Orientalne polędwiczki wieprzowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

można również wykonać na grillu

Orientalne polędwiczki wieprzowe

Składniki:

Orientalne polędwiczki wieprzowe

 

  • 60 dag polędwica wieprzowa,
  • 1 łyżeczka imbir starty,
  • 1 cebula średnia,
  • 3 łyżeczki sos sojowy Tao Tao,
  • 1 łyżka cukier,
  • patyczki na szaszłyki

 

Sposób przygotowania:

Orientalne polędwiczki wieprzowe
Polędwiczki kroimy w cieniutki paseczki. Starty imbir, drobno pokrojoną cebulę, sos sojowy, cukier dokładnie mieszamy i w takiej marynacie trzymamy polędwiczki przez 1,5h w chłodnym miejscu. Następnie polędwiczki nadziewamy na patyczki i pieczemy w rozgrzanym do 220 st. piekarniku przez ok 4 min często polewając pozostałą marynatą.