SUPERPRZEPIS

Orientalne smaki

  • 2
         
ocena: 4/5 głosów: 8
Orientalne smaki

Taką przystawkę można spożywać przy pomocy pałeczek .

Składniki:

Orientalne smaki

 

  • 2 kotlety z piersi indyka
  • marynata chińska
  • 1 marchewka duża
  • 1/2 kalarepy
  • 1/2 słoiczka pędów bambusa
  • 1/3 opakowania makaronu ryżowego ( nitki)
  • oliwa z oliwek
  • 4 tortille kukurydziane

Sposób przygotowania:

Orientalne smaki
Pierś z indyka kroimy na cienkie paseczki i marynujemy najpóźniej 3 godziny przed przygotowaniem. Tortillę smażymy na patelni bez tłuszczu, odkładamy. Makaron gotujemy w lekko posolonej wodzie i odcedzamy. Marchew i kalarepę kroimy w paseczki. Mięso smażymy na rozgrzanej oliwie razem z warzywami. Układamy na tortilli i dajemy też makaron i pędy bambusa. Zawijamy i kroimy na pół każdą tortillę i przewiązujemy nitkami makaronu ( wtedy nie będzie się rozwijać tortilla).