Sposób przygotowania:
Orkiszowe ciasteczka z marmoladą z pigwy i sezamem1.
Przygotowałam naczynie, do którego wsypałam mąkę orkiszową, dodałam biały ser oraz pokrojone masło. Wsypałam także szczyptę soli oraz proszek do pieczenia.
2.
Teraz do pozostałych składników dosypałam czarny sezam.
3.
Wszystkie składniki na ciasteczka wyrobiłam rękami w naczyniu. Następnie ciasto zawinęłam w folię silikonową i włożyłam do lodówki, aby się schłodziło.
4.
Przygotowałam blachę z piekarnika, którą wyłożyłam papierem do pieczenia. Ze schłodzonego ciasta formowałam małe kuleczki wielkości dużego orzecha włoskiego, które układałam na papierze.
5.
Teraz wzięłam mały kieliszek, który zanurzałam w mące, a następnie robiłam nim wgłębienia w ciasteczkach, tak jak widać na zdjęciu.
6.
Do każdego ciasteczka do otworu nałożyłam marmoladę z pigwy.
7.
Wcześniej nagrzałam piekarnik do 180 stopni, a potem włożyłam blachę z ciasteczkami. Piekłam ciasteczka przez 20 - 25 minut.
8.
Kiedy ciasteczka się upiekły to pozostawiłam je na blasze do całkowitego ostygnięcia.
9.
Smacznego !