Sposób przygotowania:
Ciasteczka orkiszowo-owsiane trzy smaki
W malakserze ucieramy miękkie masło z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i brązowym. Stopniowo dodajemy po jednym jajku naprzemiennie z mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Cały czas miksując dodajemy płatki i otręby. Ciasto dzielimy na trzy części. Do jednej dodajemy suszoną żurawinę i lekko przesiekane orzechy włoskie. Do drugiej dodajemy kandyzowaną skórkę pomarańczową i gorzką czekoladę. Do trzeciej dodajemy pokruszoną chałwę oraz sezam. Ciasto delikatnie mieszamy z dodatkami. Dzięki temu uzyskamy ciasteczka owsiane o trzech smakach. Maczamy dłonie w wodzie, bierzemy kawałek ciasta - im mniejsze ciasteczka zrobimy, tym będą bardziej chrupiące. Formujemy z niego malutkie ciasteczko. Lepiąc ciasta chałowo-sezamowe warto dłonie zamiast w wodzie oprószyć mąką- po dodaniu chały ciasto robi się bardziej lepiące. Ciasta układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blasze piekarnikowej w dużych odstępach. Pieczemy w temp. 180 stopni termoobieg ok. 25 minut.